Σκάλα στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου

Γράφει ο Αγοραστούδης Θωμάς, Καθηγητής πληροφορικής του 2ου ΔΣ Σίνδου.

Επιτέλους μετά από αρκετές καθυστερήσεις, 40 μέρες περίπου, ήρθε και τοποθετήθηκε η ΣΚΑΛΑ όπου θα επιτρέψει σε μία τάξη να πάει στην αίθουσα του νηπιαγωγείου και το εργαστήριο πληροφορικής να αποδώσει όπως πρέπει.

Η Περιβόητη σκάλα που τόσος ντόρος έγινε κυρίως στο ΦΒ, να θυμίσω, “Δεν ξέρουμε να κάνουμε ΣΚΑΛΑ“, “τα συνεργεία δουλεύουν όλα“, “Τα συνεργεία είναι σε άδεια“, “εμάς σήμερα μας είπαν για τη σκάλα” κλπ (ελπίζω να είναι κακοπροαίρετα σχόλια από όπου κι αν προέρχονται και όχι αλήθειες) έχει τοποθετηθεί!

Μετά από πολλά email και τηλέφωνα, με τον υπεύθυνο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, μας διαβεβαίωσε πως η σκάλα θα τοποθετηθεί σήμερα 31-10-2018 όπως και τοποθετήθηκε. Μπράβο του γιαυτό, αυτό το γνώριζε.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.

η σκάλα είπε ότι ήταν μέρες έτοιμη,

τα συνεργεία πήραν μέτρα άμεσα μόλις είχαμε ειδοποιήσει τον Δήμαρχο πάνω από ένα μηνά πριν.

Μετά από τηλέφωνα δικά μου (για το πότε θα γίνει η σκάλα, τα παιδιά περιμένουν να κάνουμε μάθημα στους υπολογιστές και όχι σε χαρτάκια) ήρθε ένα συνεργείο να φτιάξει ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΕΖΟΥΛΙ (ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) για να πούμε ώπα κάτι γίνεται όπως και το είπα.

Το συνεργείο δούλεψε άψογα και το πεζούλι ήταν έτοιμο σε 2 μέρες. Μπράβο σε αυτό το συνεργείο.

Μετά απο μία βδομάδα (ειχαμε και αργία)

Η σκάλα τοποθετήθηκε αλλά ΟΧΙ ΌΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ. και που το ξέρω; δείτε τις φωτό και θα καταλάβετε.

Στην πρώτη Φωτό φαίνεται καθαρά ότι η ΣΚΑΛΑ ήταν αρχικά σχεδιασμένη να έρθει να κουμπώσει πάνω στον τοίχο και όχι στον αέρα με τα αριστερά της πόδια να πατούν στις τσιμεντόπλακες. βλ. φωτο 2.

το ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΕΖΟΥΛΙ που ειναι και 2 ΜΕΡΕΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ, ΕΦΟΣΟΝ Η ΣΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΕΖΟΥΛΙ.

Ξαναλέω πως το συνεργείο κινήθηκε άμεσα και το έκανε άψογο.

Αφού λοιπόν έγινε το πεζούλι ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΛΑ, ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ.  Και μου είπαν ότι η σκάλα έχει καιρό που έγινε και ότι περιμένουμε τον γερανό για τοποθέτηση. ΔΕΙΤΕ τις ενώσεις της κουπαστής και θα δείτε οτι είναι τροχισμένα 1-2 μέρες το πολύ δεν ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΟΞΕΙΔΩΘΟΥΝ (ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΝ).

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ 2 ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΙΑ ΚΟΒΕΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ. να το ξέρετε σε επόμενη κατασκευή να συντονιστείτε καλύτερα τα συνεργεία.

όπως και να έχει ευχαριστούμε για μια ΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΗ (ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΤΟΙΧΑΚΗ, ΒΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΑΠΕΔΟ ΚΑΤΩ, ΜΑΛΑΚΟ ΥΛΙΚΌ ΌΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΎΝ ΚΑΠΟΥ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΣΚΑΛΑ ΜΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ 2-4 ΜΈΡΕΣ ΠΗΡΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ).

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΜΑΣ